Ajankohtaista

 

Tiesitkö, että Sivakassa ennen niin yleiset luonnonniityt ja -laitumet ovat nykyään Suomen uhanalaisimpia luontokohteita? Näitä ns. perinnebiotooppeja ei ole mainittu nykyisessä luonnonsuojelulaissa. Tiedotusta ja rahoitusta kyseisten luontotyyppien hoitoon tarvitaan lisää. Vastaa Ympäristöministeriön kyselyyn seuraavasta linkistä...

Olemme kirjoittamassa Sivakasta kyläkirjaa. Koskaan ei lisämateriaali ole pahitteksi. Kaikki valokuvat, muistelukset, lehtileikkeet, vanhat kirjeet ym. ovat lämpimästi tervetulleita. Ota yhteyttä ja skannataan ne talteen. Sivakan yhteyshenkilö on Marjo-Riina Häkkinen. Sähköposti marjoriinah@gmail.com tai Peri-Sivakantie 250, 75700 Valtimo.

Vielä ehtii tulla nauttimaan jouluherkuista. Emäntä on kattanut kystä kyllä Pirtin joulupöytään. Tervetuloa ruokailemaan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12.00-15.00 su 22.12. asti. Aterian hinta 25 euroa aikuiset ja 12,50 4-12-vuotiaat ja alle 4-vuotiaat ilmaiseksi. Varaukset p. 050 599 4630 tai ylapihantila@gmail.com. Tarkka menu kotisivuilla ...

Viikon kuluttua lauantaina pidetään Valtimolla perinteiset marrasmessut. Järjestäjät ovat luvanneet tapahtumalle jatkoa, vaikka kuntamme katoaakin kartalta. Käykäähän, ihmiset, ostamassa paikallistuotteita ja tukekaa näin kotiseutumme yrittäjiä.
P.S. Sivakan Yläpihan pirtissä Pikkujoulutarjoilut jatkuvat su 22.12. asti.

Valtimon kirjastossa on tämä kuun ajan sivakkalaissyntyisen RITVA NISSISEN helmityönäyttely. Näyttelyssä on kymmenkunta taidokkaasti tehtyä taulua, joissa mm. maisema, kukka ja madonnaaiheita. Käykäähän katsomassa.

Yläpihan tilalla Peri-Sivakassa tarjoillaan pikkujouluruokailu lauantaisin ja sunnuntaisin 22.12. asti klo 12.00-15.00. Ateriaan kuuluu laatikot, kinkku, karjalanpiirakat, kalaa ym. Jälkiruokana kahvi tai tee joulutorttujen ja kotona leivottujen pipareiden kera. Hinta 25 euroa aikuiset ja 12,50 lapset. Pöytävaraukset 2 vrk etukäteen puh 050 599...

Pyhäinpäivä

31.10.2019

Vietämme tänä viikonloppuna pyhäinpäivää, jolloin muistamme poisnukkuneita läheisiämme. Valtimon hautausmaalle syttyvät taas tuhannet kynttilät. Rauhallista pyhänseutua kaikille.

Viime viikolla meidät saavutti surusanoma. Jälleen yksi kyläläinen on poistunut keskuudestamme. Reino Sisso on kuollut 67 vuoden ikäisenä. Lämmin osanotto omaisille.

Peri-Sivakantielle on valittu uusi linkoaja. Hän on Kalevi Nykänen Saramolta. Yhteyden häneen saa numerosta 050 544 7357. Huomio Kotisivujemme seuraajat. Uusia uutisia päivitetään tänne perjantaisin. Juttuvinkkejä otetaan vastaan marjoriinah@gmail.com tai puhelinnumerossa 050 599 4630. Kiitos jo etukäteen.

Alkavalla viikolla vietämme syyslomaa. Mitä jos tekisit tutustumisretken Sivakkaan. Murtovaaran talomuseo, Peurajärven retkeilykalastusalue ja Hiidenportin kansallispuisto sijaitsevat kivenheiton päässä kylästämme. Yläpihan pirttikahvila palvelee päivittäin klo 12-16. Kotimuseo ja aittagalleria ovat avoinna tutustuttaviksi. Opastetut pihakierrokset...