Ajankohtaista

 

Viime sunnuntaina Peurajärven virkistysalueella pidetty Erämaakirkko veti penkit täyteen väkeä lähiseuduilta. Saarnaajana oli emeritusprofessori Jouko Martikainen Göttingenin yliopistosta. Lopuksi oli kahvitarjoilu. Lapsille oli omaa ohjelmaa.

Kyläkierros

07.07.2023

Sivakassa kiertää noin kuuden kilometrin mittainen kylätie vaihtelevassa maastossa. Reitin voi taittaa kävellen, hölkäten, pyöräillen tai autoillen. Ohessa kartta.

Autottomat sivakkalaiset pääsevät ensi pyhänä sanankuuloon Peurajärvelle seurakunnan järjestäessä ilmaisen kyydin. Ottakaa yhteyttä liikennöitsijä Jari Meriläiseen.

Viikko sitten Murtovaaralla järjestettiin Kiva Kylä -koko perheen tapahtuma. Nukketeatteriesitys, kahvio, opastettu kierros ym. vetivät väkeä peräti 40 henkeä.

Itä-Suomen Yliopiston kylätutkijat ovat jälleen liikkeellä Rasimäellä ja Sivakassa. Tämä on kylätutkimuksen 50-vuotisjuhlavuosi. Tutkijat jättivät kyselylomakkeita Yläpihan Kesäkahvilaan Peri-Sivakantie 250. Postimaksu on valmiiksi maksettu. Käykäähän hakemassa omanne!

Itä-Suomen yliopiston Karjalan tutkimuslaitoksen monitieteinen tutkimusryhmä on seurannut Sivakan ja Rasimäen kylien vaiheita 1970-luvulta lähtien. Tutkimushanke on ainutlaatuinen sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Sivakka ja Rasimäki ovat Suomen tutkituimpia kyliä.

Sivakan kesäkahvilan avajaisissa kävi kymmenen henkeä. Myllypurolla savotoidaan, joten varovaisuutta liikenteessä.

Luo kotisivut ilmaiseksi!