Harrastustoimintaa

Sivakassa toimii aktiivinen metsästysseura Sivakan Eräveikot r.y. C/O Keijo Suhonen, Ylä-Valtimontie 200, 75700 VALTIMO. GSM 040 067 4407.

Joka kevät järjestetään seuran jäsenille ja kyläläisille pilkki- ja ulkoilutapahtuma Sivakkajärven jäällä.

Kunnan omistamat laavut löytyvät Sivakkajärven päästä ja Autiojoelta Salmijärventien läheisyydestä.

Metsästysseuran kota Remun Jahti lentokentän päässä Salmijärventien varressa on avoinna kahvitteluun ja makkaranpaistoon. Otathan omat polttopuut mukaan!

Luonto tarjoaa upeat mahdollisuudet erilaisille harrastuksille. Metsästys, kalastus, marjastus, sienestys ja pilkkiminen ovat suosittuja. Laajat valtion maat rajoittuvat kyläämme. Hortoilijalle kylämme tarjoaa puhtaassa ympäristössä kasvaneita villivihanneksia ja yrttejä. 

Hyötyliikuntaa tarjoavat mm. metsänhoito, polttopuun teko, lumityöt, maisemanhoito ja perinnerakennusten kunnostus.

Nopean valokuituyhteyden sekä 4G-verkon ansiosta nettisurffaus toimii moitteettomasti syrjäseudullakin. Yhteys antaa hyvät olosuhteet etätyön tekoon.

Kotiseutuni Valtimon Sivakka Facebook-ryhmä perustettiin 7.11.2016. Suuren suosion saavuttanut ryhmä on vapaaehtoisesti koonnut laajan tietopaketin kylästämme. Jos sukujuuresi löytyvät täältä, liity sinäkin mukaan!

Hiljaisuuden ystäville Sivakka tarjoaa mahdollisuuden rauhoittumiseen linnunlaulun ja kauniiden maisemien keskellä. Kylässä on suojeltuja ikimetsiä, joissa on helppo samoilla.

Valokuvaajat ovat löytäneet uudelleen kylämme. Pohjoiskarjalaisia vaaramaisemia kelpaakin kuvata!  Kylä oli aiemmin kuuluisa komeista vaaramaisemistaan. Nyttemmin kylätien varret sekä suurin osa arvokkaista perinnebiotoopeista laitumista ja hakamaista ovat metsittyneet. Tarve laajamittaiselle kylämaisemahankkeelle on kiireellinen. Sivakasta on tehty Ympäristöministeriölle maisemakyläesitys.

Arvokkaat kulttuuriympäristöt, kuten Murtovaaran talomuseo, vanha kansakoulu ja Hannes Häkkisen sukutila Yläpiha, tarjoavat mahdollisuuden perinteentutkimukselle.

Liikunnallisia harrastuksia retkipyöräily, patikointi, soutu, kanoottivaellus Autiojoella ja geokätköily. Talvella potkukelkkailu, retkihiihto ja lumikenkäily.

Tiesitkö, että Sivakka tarjoaa mitä mainioimmat ympäristöt tähtietieteen harrastajille? Kaupungin valot eivät häiritse tarkkailua ja talvisin täällä näkyy upeat revontulet.

Sivakassa kulkee Talonpojan Taival -retkeilyreitti. Paikka on myös retkipyöräilijöiden suosiossa. Visit Karelian pyöräreitti Peurajärveltä Ylä-Valtimolle kulkee Peri-Sivakan kautta kierrättäen komeissa vaaramaisemissa.
Sivakan kyläkierrokselle voit osallistua virtuaalisesti tästä https://open.citynomadi.com/route/8dc9c35ccc13b7c84695b3fd97261a52Luo kotisivut ilmaiseksi!