Ajankohtaista

 

Eräässä Sivakkalaisessa pihapiirissä vieraili männä viikolla suuremman kaliiberin metsuri. Hienosti työ hoitui S. Kuittisen Motoajolta.

Syksy tulee

18.09.2020

Illalla oli näin varikas ruskotus taivaalla. Lisää luontokuvia Instagramissa @sivakkaphotos. Aila-myrsky ei tiettävästi tehnyt suurempia tuhoja kylällämme. Sähköt olivat sivakkalaisilta poikki muutamia tunteja ja kaivot täyttyivät vedestä. Hyvää viikonloppua kyläsivujen seuraajille!

Vaikka kylämme ei sijaitsekaan liikepaikassa, hyvien tieyhteyksien ansiosta kulkijoita riittää täälläkin. Marjastus- ja sienestyskausi on parhaimmillaan. Sitten tulevat ruskaretkeilijät. Metsästyskausi on alkanut. Karhut on jo saatu ammuttua. Lauantaina Hannes Häkkisen sukutilalla Peri-Sivakassa oli Osta tilalta - tapahtumassa ennätysmäiset 17...

Ensi lauantaina mennään Yläpihan tilalle Peri-Sivakkaan omenaostoksille! Myynnissä säilykkeitä, leivonnaisia, käsitöitä ym. Kahvio, kirpputori ja valokuvanäyttely Ennenvanhaan Sivakassa. Aitat auki tutustuttaviksi. Kannattaa tulla jo komeiden näköalojen vuoksi! Myyjäiset löydät osoitteesta Peri-Sivakantie 250, Valtimo.

Eipä tullut kyläsivujen toimittajalla kamera matkaan kun pohjoiskarjalainen kansanedustaja Hannu Hoskonen teki yllätysvierailun Sivakkaan! Kansanedustaja kävi tutustumassa Sivakantien peruskorjaukseen ja piipahti samalla reissulla Hannes Häkkisen sukutilalla Peri-Sivakassa. Hoskonen oli kiinnostunut mm. kylän historiasta ja muinaishautalöydöistä....

Kotisivujemme toiminnan tukemiseksi olemme avanneet verkkokaupan, josta voit tilata Sivakka-aiheisia tuotteita postitse suoraan kotiisi. Kaupan löydat Tietoa meistä -lehden alavalikosta. Kylällämme ei ole omaa yhdistystä ja kyläsivuja on ylläpidetty yksityisvaroin. Tarvitsemme rahoitusta mm. domainin kustantamiseen. Kiitos avustasi!

Lauantaina 12.9. kannattaa suunnata Sivakkaan, sillä tuona päivänä järjestetään Osta tilalta - tapahtuma Hannes Häkkisen sukutilalla Peri-Sivakassa. Tarjolla omenia, hilloja, leivonnaisia, käsitöitä ym. Kahvio palvelee klo 12.00-17.00. Lapsille leikkinurkkaus, jossa piirrustustarvikkeita ja leluja. Osoite on Peri-Sivakantie 250, Valtimo....

Video

07.08.2020

Peri-Sivakassa vanhalla Hannes Häkkisen sukutilalla kuvatussa videossa kerrotaan perinnemaisemien hoidosta ja kunnostuksesta. Sivakan kylällä on tarvetta paljon laajempaankin peltojen kunnostukseen ja maisemanhoitoon.

Odotettu tieremontti on alkanut Sivakantiellä (Via Karelia tie 5284). Tien huonosta kunnosta on tehty valituksia. Maantiellä on runsaasti liikennettä johtuen maakuntarajan takana olevasta kaivostoiminnasta. Muutakin raskasta liikennettä, mm. puutavaran kuljetuksia kulkee tiellä paljon, sekä turisteja ja marjastajia kesäaikana.