Ajankohtaista

 

Kuuma kesä

17.07.2021

Tänä vuonna ei pitänyt paikkaansa vanha kansanviisaus, jonka mukaan lämmin pikkukesä ennen juhannusta tietää viileää isoa kesää. Mittari on kivunnut heinäkuussa Sivakkavaarallakin peräti 32 celsiusasteeseen. Kuivuus koettelee vaarakylän kaivoja. Sateita on tosin luvassa lähipäivinä.

Kylän tarinoista julkaistaan kirja ensi perjantaina klo 15.00. Tarinakokoelmaa voi ostaa paikan päältä. Kahvitarjoilu. Hannes Häkkisen sukutila. Peri-Sivakantie 250, Valtimo.

Ensi viikolla järjestetään jälleen Valtimon kesäpäivät. Pitäjällä on monipuolista ohjelmaa koko viikon ajan. Sivakassa on kesäkahvila, valokuvanäyttely, kotimuseo ja komea vaaramaisema auki Yläpihassa Hannes Häkkisen sukutilalla Peri-Sivakantie 250:ssa ke-su klo 12-17. Murtovaaran talomuseo on myös auki. Tarkemmat tiedot aukioloista ko....

Kyläläiset ovat ahkeria kierrättäjiä. Monet ovat hankkineet kompostorin jätemaksujen pienentämiseksi. Jotkut ovat kompostoineet jo pidempään. Tällä viikolla Valtimon kierrätyspisteelle tuli kauan kaivattu pakkausmuovin keräyskontti. Mukavaa viikonloppua.

Kylätoiminta on mahdollista kaikenikäisille ja erityisesti myös nuorille. Suomen Kylät ry:n nuorten tulevaisuusjaosto on aloittanut toimintansa keväällä 2021 ja haluaa nyt ensitöikseen löytää ja muistaa aktiivisia nuoria, jotka edistävät kylätoimintaa omalla alueellaan tai laajemmin.

Osallistumme Avoimet Kylät tapahtumaan 12.6.2021 tarjoamalla YouTubessa esityksen kylän elämästä entisaikaan.
Lisää kirjoituksia ym. materiaalia kotiseututeoksen vastaanotetaan sivakankylakirja@gmail.com tai etanapostilla Sivakan Kyläkirja / Marjo-Riina, Peri-Sivakantie 250, 75700 Valtimo.

Sivakassa pidellään helluntain viluja. Tuomet kukkivat parhaimmillaan. Katsotaan millaista säätä Urpon päivänä on tiedossa.

Hannes Häkkisen sukutilalla Peri-Sivakantie 250 opastetut pihakierrokset lauantaisin klo 13.00 - 14.00. Retkellä tutustutaan tilan historiaan ja rakennuksiin sekä ihaillaan komeaa vaaranäkymää. Lopuksi pullakahvit. Mahdollisuus ostosten tekoon puodissa ja minikirppiksellä. Kumisaappaat ja säänmukainen vaatetus. Suositellaan maskin käyttöä. Hinnat...