Ajankohtaista

 

Runsaslumisuudestaan tunnettu Sivakkavaaran kylä on saanut nauttia viime aikoina lumentulosta. Nietokset ovat kylällä noin 80 senttiset. Pakkaset ovat hellittäneet. Kiinteistöjen omistajia muistutetaan tarkkailemaan kattorakenteiden lumikuormaa. Tarvittaessa kannattaa pyytää ammattilaiset lumien pudotukseen.

Kesällä alkanut sähkölinjojen uudistusremontti jatkuu. Uusi linja lisää virran toimitusvarmuutta myrskyaikoina. Työt ovat paraikaa käynnissä Sivakantien eli Via Karelian varressa. Asennustöiden vuoksi aika ajoin joudutaan katkaisemaan sähköt. Katkoista ilmoitetaan ennakkoon.

Tienauraajille on viime päivinä riittänyt töitä, kun pakkasjakson jälkeen laaja saderintama saavutti maamme. Lunta on pyryttänyt ainakin 20 cm. Tuuli lisää kinostumista.

Pakkasennätys

15.01.2021

Sivakassa rikottiin eilen talven pakkasennätys. Vaaralla mittari näytti -32 astetta. Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos on antanut pakkasvaroituksen. Vesijohdot, autojen akut, asuntojen tulisijat ym. ovat koetuksella näillä keleillä. Säätiedotus on luvannut lauhtuvaa ja lumisadetta.

Viimeisin Ylä-Karjala uutisoi Sivakan kylämaisemakampanjasta sivun mittaisella artikkelilla. Kampanja-aikaa on jatkettu kuukaudella ja uusia vastikkeita lisätty. Joukkorahoitussivu toimii verkkokaupan tavalla eli sieltä ostetaan kampanjatuotteita kuten mistä tahansa toisestakin nettikaupasta. Maisemahanketta pääset tukemaan täältä ...

Hyvää joulua

24.12.2020

Sivakan kyläsivujen toimitus toivottaa seuraajilleen rauhallista joulunaikaa.