Ajankohtaista

 

Valtimon kirjastossa on tämä kuun ajan sivakkalaissyntyisen RITVA NISSISEN helmityönäyttely. Näyttelyssä on kymmenkunta taidokkaasti tehtyä taulua, joissa mm. maisema, kukka ja madonnaaiheita. Käykäähän katsomassa.

Yläpihan tilalla Peri-Sivakassa tarjoillaan pikkujouluruokailu lauantaisin ja sunnuntaisin koko marraskuun ajan sekä sunnuntaina 1.12. klo 12.00-14.00. Ateriaan kuuluu laatikot, kinkku, karjalanpiirakat, kalaa ym. Jälkiruokana kahvi tai tee joulutorttujen ja kotona leivottujen pipareiden kera. Hinta 25 euroa aikuiset ja 12,50 lapset. Pöytävaraukset...

Pyhäinpäivä

31.10.2019

Vietämme tänä viikonloppuna pyhäinpäivää, jolloin muistamme poisnukkuneita läheisiämme. Valtimon hautausmaalle syttyvät taas tuhannet kynttilät. Rauhallista pyhänseutua kaikille.

Viime viikolla meidät saavutti surusanoma. Jälleen yksi kyläläinen on poistunut keskuudestamme. Reino Sisso on kuollut 67 vuoden ikäisenä. Lämmin osanotto omaisille.

Peri-Sivakantielle on valittu uusi linkoaja. Hän on Kalevi Nykänen Saramolta. Yhteyden häneen saa numerosta 050 544 7357. Huomio Kotisivujemme seuraajat. Uusia uutisia päivitetään tänne perjantaisin. Juttuvinkkejä otetaan vastaan marjoriinah@gmail.com tai puhelinnumerossa 050 599 4630. Kiitos jo etukäteen.

Alkavalla viikolla vietämme syyslomaa. Mitä jos tekisit tutustumisretken Sivakkaan. Murtovaaran talomuseo, Peurajärven retkeilykalastusalue ja Hiidenportin kansallispuisto sijaitsevat kivenheiton päässä kylästämme. Yläpihan pirttikahvila palvelee päivittäin klo 12-16. Kotimuseo ja aittagalleria ovat avoinna tutustuttaviksi. Opastetut pihakierrokset...

Ensilumi

07.10.2019

Sivakkaan satoi ensilumen pari päivää sitten. Samoihin aikoihin lunta näytteli viimekin vuonna. Tämä ei liene vielä pysyvästi maassa.

Ympäristöministeriö rahoittaa valtakunnallista hanketta, jossa kerätään tietoja 1990-luvulla inventoitujen perinnemaisemien nykytilasta, ja samalla inventoidaan myös uusia kohteita. vuonna 1995 tehdyssä invemtoinnissa maakunnasta löytyi lähes 200 arvokastaperinnemaisemaa.Perinnamaisemat eivät säily ilman jatkuvaa hoitoa. Umpeenkasvaneita kohteita...

Sivakalle on painettu uusi esite. Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto ottaa kaavoituksen seuraavassa vaiheessa käsittelyyn arvokkaat maisema-alueet ja rakennetun kulttuuriympäristön. Sivakasta näitä molempia löytyy useista eri paikoista. Maakuntakaavaan eivät nämä ole vielä päässeet. Sivakka-flyer markkinoi kylämme kohteita mm. maakuntakaavaan. Esite...

Kesäyössä

09.08.2019

Vuosi sitten sattui olemaan täysikuu ja aamurusko kajasti koillisen puolelta. Kaunista! Toivottavasti avarat maalaismaisemat säilyvät kylällä tulevaisuudessakin ja kylällä maata omistavat malttaisivat avartaa tienvarsinäkymiä, jotka on nyt suurimmaksi osaksi metsitetty.