Ajankohtaista

 

Kylätoiminta on mahdollista kaikenikäisille ja erityisesti myös nuorille. Suomen Kylät ry:n nuorten tulevaisuusjaosto on aloittanut toimintansa keväällä 2021 ja haluaa nyt ensitöikseen löytää ja muistaa aktiivisia nuoria, jotka edistävät kylätoimintaa omalla alueellaan tai laajemmin.

Osallistumme Avoimet Kylät tapahtumaan 12.6.2021 tarjoamalla YouTubessa esityksen kylän elämästä entisaikaan.
Lisää kirjoituksia ym. materiaalia kotiseututeoksen vastaanotetaan sivakankylakirja@gmail.com tai etanapostilla Sivakan Kyläkirja / Marjo-Riina, Peri-Sivakantie 250, 75700 Valtimo.

Sivakassa pidellään helluntain viluja. Tuomet kukkivat parhaimmillaan. Katsotaan millaista säätä Urpon päivänä on tiedossa.

Hannes Häkkisen sukutilalla Peri-Sivakantie 250 opastetut pihakierrokset lauantaisin klo 13.00 - 14.00. Retkellä tutustutaan tilan historiaan ja rakennuksiin sekä ihaillaan komeaa vaaranäkymää. Lopuksi pullakahvit. Mahdollisuus ostosten tekoon puodissa ja minikirppiksellä. Kumisaappaat ja säänmukainen vaatetus. Suositellaan maskin käyttöä. Hinnat...

Sivakka osallistuu Pohjois-Karjalan Kylät ry:n järjestämään kyläkilpailuun. Mukana on kolme kovaa kirpakumppania: Ilomantsin Vaarakylät, Tohmajärven Värtsilä ja Nurmeksen Lipinlahti. Kilpaillaan tämä mittelö loppuun asti sivakkalaisella sinnikkyydellä. Pitäkää peukkuja!

Kylästämme kertovan kotiseututeoksen kirjoittaminen on hyvässä vauhdissa. Aineistot on tähän mennessä lähetetty yksityiseen sähköpostiosoitteeseen. Vappuna tämäkin asia korjattiin luomalla hanketta varten oma yksilöity sivakankylakirja@gmail.com. Tänne voi siis materiaalit vastaisuudessa lähettää. Kylän nettinörtti pääsi vauhtiin, hän loi samalla...

Äitienpäivä

06.05.2021

Ensi sunnuntaina vietetään äitienpäivää, joten onnea kaikille äideille ja mummoille! Kyläpäällikkömme Juhani täytti taannoin pyöreitä vuosia, joten myöhästyneet onnittelumme myös hänelle.

Wapputervehdys

30.04.2021

Hyvää vappua kaikille Sivakan kyläsivujen seuraajille!