Ajankohtaista

 

Vaara-Karjalan Leader järjestää kyläillan Valtimon Sivakassa ti 26.3. klo 15.00. Mukaan toivotaan kyläläisiä, yhteistyökumppaneita ym. kylän kehittämisestä kiinnostuneita.

Sivakasta kirjoitetaan kyläkirjaa. Hanke on kestänyt vuoden verran. Lisää sponsoreita, kirjoittajia ja materiaalia tämän UEF:n aineiston lisäksi kaivataan. Yhteydenotot Marjo-Riina Häkkinen, Peri-Sivakantie 250, 75700 Valtimo tai marjoriinah@gmail.com. Voit vastata myös oheisella nettilomakkeella. Noudatamme eurooppalaista tietosuojalauseketta,...

Peri-Sivakassa Yläpihan tilalla pidetään myyjäiset laskiaissunnuntaina 3.3. klo 12-16. Myynnissä laskiaispullia mansikkahillotäytteellä ja karjalanpiirakoita. Kirpputori ja kahvio ovat auki. Tervetuloa! Lisätietoja www.ylapihantila.com.

Koiravaaran Yläpiha on ehdolla uuteen Pohjois-Karjalan maakuntakaavaan. Päärakennuksessa on sijainnut Valtimon viimeisimpiä savupirttejä. Teijo Pyykönen on kunnostanut vanhaa sukutilaa. Koiravaaran Yläpihassa sijaitsee yksityinen suojelualue. Kuvat on ottanut Ylä-Karjalan toimittaja Heikki Rissanen.

Peri-Sivakan Yläpihassa pidetään Ystävänpäivämyyjäiset su 10.2. klo 12-16. Myynnissä karjalanpiirakoita, pullia, mokkapaloja, kakkuja ym. Emäntä on heiluttanut pakkasilla ahkerasti neulepuikkoja. Miten olisi lämmin lahja ystävälle? Kahvio ja kirpputori ovat avoinna. Kirppiksen tyhjennysmyynti jatkuu. Paljon tuotteita alkaen 1 €. Tervetuloa!...

Viime talven lumituhoja korjataan edelleen Ylä-Karjalan metsissä. Valtimolla lumituhoja tuli yli 5000 hehtaarin alueella. Yli puolet tuhopuista on korjattu, ja valtaosin puut saadaan korjattua tulevan kevään aikana. Jonkin verran puuta jää syrjäisillä alueilla metsiin. Korkeilla alueilla on odotettavissa tänä talvena lisää tykkytuhoja.

Sivakan kylästä on suunnitteilla oma kuvakirja. Teokseen tulee 60 sivua ja se on A4 kokoinen, kovakantinen. Kylätiellä -nimisessä teoksessa esitellään Sivakan tienvarsinäkymiä kaikkina neljänä vuodenaikana.

Sivakassakin on ympätty pakurikääpää erääseen koivikkoon. Pakuri on koivun kasvannainen ja sen voi sahata pois puun siitä vahingoittumatta. Pakuri ympätään puuhun. Satoa joutuu odottamaan vähintään viisi vuotta. Pakurista on todettu useita terveydellisiä hyötyvaikutuksia. Kuvan sivakkalainen koivikko ei liity asiaan.

Sunnuntaina 6.1. Yläpihan pirttikahvila on jälleen auki. Pullia ja piirakoita myös kotiinviemisiksi. Päivän aiheena on kylämatkailu. Sivakka on ollut kolme vuotta www.kylaan.fi -verkostossa. Kaikki asiasta kiinnostuneet, tulkaahan esittämään ideoita ja kehitysehdotuksia kylämatkailuun ja kylätoimintaan liittyen. Pannu on kuumana Peri-Sivakantie...