Ajankohtaista

 

Vaikka nyt onkin kuivaa, niin katsohan tämä video parin vuoden takaa. Myllypuro tulvi yli äyräidensä. P.S. Seuraathan kotisivuamme. Nyt tätä voi päivittää helposti mobiililaitteella, eli uutisia julkaistaan aiempaa useammin. Kerro tästä myös tutuille

Yläpihan tilalla vietetään Osta tilalta -päivää lauantaina 14.9. klo 12-17. Myynnissä omenia, säilykkeitä, leivonnaisia ym. syksyn satoa. Kahvio ja kirpputori. LÄHIRUOKALOUNAS 10 € / hlö: jauhelihakeittoa Timosen luomutilan naudasta sekä oman maan potuista (lakt & glut). Juomat, leivät ja jälkiruaksi vispipuuroa tilan omista punaherukoista (myös...

Nyt on meidänkin kylältä edes osa tienvarsista niitetty. Sivakkalainen maaseutuyrittäjä Marjo-Riina Häkkinen otti raivaussahan kauniiseen käteen ja niitti Peri-Sivakan kylätien reunoja koulunkylän ja Peri-Sivakan kohdalta. Muiden kylien tienvarret on niitetty, miksei täällä ole tehty samoin, Häkkinen ihmettelee.

Sivakalle on painettu uusi esite. Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto ottaa kaavoituksen seuraavassa vaiheessa käsittelyyn arvokkaat maisema-alueet ja rakennetun kulttuuriympäristön. Sivakasta näitä molempia löytyy useista eri paikoista. Maakuntakaavaan eivät nämä ole vielä päässeet. Sivakka-flyer markkinoi kylämme kohteita mm. maakuntakaavaan. Esite...

Kesäyössä

09.08.2019

Vuosi sitten sattui olemaan täysikuu ja aamurusko kajasti koillisen puolelta. Kaunista! Toivottavasti avarat maalaismaisemat säilyvät kylällä tulevaisuudessakin ja kylällä maata omistavat malttaisivat avartaa tienvarsinäkymiä, jotka on nyt suurimmaksi osaksi metsitetty.

Tänään pidetyssä Peri-Sivakan yksityistietä koskevassa kokouksessa päätettiin seuraavaa: kylätie pidetään jatkossakin ympäriaurattuna. Tienauraajan olisi ajettava edestakaisin aukaistessaan koulunkylälle ja Peri-Sivakalle. Yksinkertaisempi ja samanhintainen on aurata kylätie läpeensä auki. Samalla liikenne sujuvoituu kun pystyy ajamaan kylän läpi....

Valtimon ev.lut. seurakunta jalkautuu kylille. Kansanlaulukirkot ovat hyvin suosittuja tilaisuuksia. Viime sunnuntaina Sivakassa pidettyyn Suvilinnun Laulukirkkoon osallistui lähes 60 henkeä. Paikallislehti raportoi tapahtumasta. Seuraavassa videossa pätkä tästä tilaisuudesta.

Terve taas! Peri-Sivakan yksityistien tiekokous pidetään pe 2.8. klo 13.00 Peri-Sivakantie 250:ssa (Yläpihan tila). Käsitellään mm. seuraavat asiat: Kuka jatkaa Tarmo Hämysen tilalla? Uuden tienauraajan valinta. Kahvitarjoilu. Vapaaehtoinen kahvimaksu. Tervetuloa!

Suvilinnun laulukirkko sunnuntaina 28.7.2019 klo 13.00 Yläpihan pirtissä (Hannes Häkkisen sukutila) Peri-Sivakantie 250. Palveluksen alussa kahvitarjoilu. Järjestäjä: Valvimon ev.lut. seurakunta. Lämpimästi tervetuloa!

Kukkaretkellä

19.07.2019

Tiesitkö, että niitytkin toimivat ilmakehän hiilensitojina? Monet uhanalaiset eliälajit asustelevat perinnebiotoopeilla, kuten hoidetuilla niityillä. Tämä video on kuvattu Peri-Sivakassa.