Reissukyyti Reilusti Pohjois-Karjalaan

07.02.2023
Sivakka on mukana Reissukyyti Reilusti Pohjois-Karjalaan -hankkeessa, jonka tarkoituksena on tarjota kyytipalveluita ja käyntikohteita matkailijoille. Seuraavassa kylämme kohteiden esittely.


Sivakan matkakohteita

Nurmeksen Valtimolla Via Karelian varrella sijaitsevassa Sivakan kylässä on monta mielenkiintoista käyntikohdetta.

Vastasmännikön muinaiskalmisto on perimätiedon mukaan vanha hautausmaa. Alueen keskellä on suuri irtolohkare, Itkukivi. Tarinan mukaan kiven juurella on käyty suremassa edesmenneitä vainajia. Kalmistolle on opaste Peri-Sivakantieltä. 

Yläpiha periytyy 1600-luvulta. Sama suku on asuttanut tilaa yhtäjaksoisesti vuodesta 1754. Arvokkaassa kulttuuriympäristössä rakennuksia 1700-luvulta nykypäiviin. Komea vaaranäkymä avautuu pihapiiristä.

Tilalla toimii kesäkahvila, keittolounas tilauksesta, bed & breakfast, kirpputori ja kotimuseo. Kotisivut https://www.ylapihantila.com 

Autiotammen laavu löytyy osoitteesta Salmijärventie 191. Suosittu retkikohde Talonpojan Taipaleen varrella. Nuotiopaikka. Kalaisa Autiojoki virtaa lähistöllä.

15 kilometrin päässä Sivakasta sijaitsee Murtovaaran talomuseo. Tässä linkki https://www.murtovaara.com. Suunnilleen sama matka on Peurajärven retkeilykalastusalueelle https://www.luontoon.fi/peurajarvi  ja Sotkamon puolelle Hiidenportin kansallispuistoon https://www.luontoon.fi/hiidenportti.


Luo kotisivut ilmaiseksi!